Jesteśmy niezależnym forum wymiany wiedzy o dobrych winach pomiędzy członkami serwisu. Niezależność od sklepów i dystrybutorów win jest podstawową wartością zapewniającą rzetelność i bezstronność prezentowanych poglądów.
Ciekawostka 2 sklepy Kraków - ul. Rakowicka 3 Lata, 12 Miesiące temu
Ocena: 3
Witam,
W Krakowie polecam ciekawe dwa sklepy koło siebie - ul. Rakowicka 11 i Rakowicka 17. Pod 17 (front) jest sklep specjalizujący się we francuskich i niemieckich winach - trochę ponad rok - ciekawostki są aczkolwiek wybór nie rzuca na kolana. Obok pod 11 ( w podwórzu) nowszy sklep - oferta szersza ale ciągle rozwojowa niemniej można coś znależć ciekawego. Poza tym polecam z supermarketów Almę i małe carrefoury - można znależć ciekawostki.
O:Ciekawostka 2 sklepy Kraków - ul. Rakowicka 3 Lata, 11 Miesiące temu
Ciągle nie mogę się zmobilizować i wybrać do Carrefora - podobno niezły wybór, w niezłej cenie. Mają podobno wina z ich rekomendacją, na której można polegać.
Odpowiedź:Ciekawostka 2 sklepy Kraków - ul. Rakowicka 2 Lata, 3 Miesiące temu
Częściowo potwierdzam info od kolegi Korkociąg'a - Rakowicka 17 - nie istnieje już sklep (za to jest biuro turystyczne ). Rakowicka 11 jest, nazywa się wine room, jest czynny 12-20 pon. - pt. Niestety nie jest czynny w soboty. Nie wiem czy są to najszczęśliwsze godziny pracy, rozumiem pon-pt ale ja np miałem czas tylko w sobotę rano i pocałowałem klamkę